Merus™ Webinaari: Sähkövarastot tukevat energiamurrosta

Merus Webinaari
Keskiviikkona 10.11.2021 klo 10-11:30
Vierailevina puhujina
Jukka Ruusunen, Toimitusjohtaja, Fingrid
Tomi Hakala, Projektipäällikkö, Elenia

Webinaarin puheet:

  • Kari Tuomala, Toimitusjohtaja, Merus Power: Tilaisuuden avaus
  • Jukka Ruusunen, Toimitusjohtaja, Fingrid Oyj: Sähkövarastot tukevat energianmurrosta
  • Tomi Hakala, Projektipäällikkö, Elenia Oy: Haja-asutusalueiden sähkönjakelun varmistaminen sähkövarastolla
  • Heikki Ylänen, Myyntipäällikkö, Merus Power Oyj, Sähkövaraston toiminta, rakenne, raja-pinnat ja referenssit, 7kpl Suomessa

Sähkövarastot tukevat energiamurrosta

Energiamurros ja uusiutuvan energian kasvu ovat isoja megatrendejä, joilla pyritään hillitsemään ilmastonmuutosta. Muutokset ovat nopeita ja energia-alalla kehitys on kovaa. Sähkönkulutus kasvaa vuosittain ja se tarkoittaa kovaa tarvetta kasvattaa erityisesti ekologisen uusiutuvan energian sähköntuotantoa. Uusiutuvan energian määrän arvioidaankin kasvavan 26%:sta 38%:n ja uusiutuvan energian sähköntuotannon jopa kolminkertaistuvan vuoteen 2030 mennessä. Kasvutahti on kovaa ja vaikutukset näkyvät monissa eri asioissa. Yksi tärkeä asia on sähkön tuotannon ja kulutuksen tasapainon säilyttäminen kaikissa tilanteissa.

Uusiutuvan energian kasvu ei ole ainoa megatrendi, joka on meneillään. Digitalisaatio ja yhteiskunnan sähköistyminen edistyvät huimaa vauhtia. Yhteiskuntamme on hyvin riippuvainen sähköstä ja voisi vielä sanoa, että laadukkaasta sähköstä. Katkokset ja häiriöt sähkönsaannissa aiheuttavat merkittäviä haittoja niin kotitalouksille kuin kaikille yhteiskuntamme yhteisille toiminnoillekin. Jokainen voi kuvitella omalle kohdalleen, miten vaikeita jokapäiväiset asiat ovat, mikäli sähkönjakelu yllättäen keskeytyy. Ongelmat näkyvät asunnon lämmittämisestä, normaalien ruokaostosten tekemisestä, potilastietokantoihin pääsyyn ja aina useimpiin kriittisiin yhteiskunnan tehtäviin liittyen.

Tässä webinaarissa keskitymme siihen, millainen tehtävä sähkövarastoilla on, sekä sähköverkon vakauden tukemisessa että sähkönsaannin varmentamisessa.

Webinaarissa on puhumassa energia-alan asiantuntijat, Fingridin toimitusjohtaja Jukka Ruusunen, Elenian projektipäällikkö Tomi Hakala ja Merus Powerin myyntipäällikkö Heikki Ylänen.

Me Merus Powerilla suunnittelemme, valmistamme ja myymme kotimaisia innovatiivisia sähkövarastoja, sähkönlaaturatkaisuja ja palveluita. Mahdollistamme uusiutuvan energian kasvun sähköverkoissa ja parannamme yhteiskunnan energiatehokkuutta.

Back to top

Contact us!