Merus Power toimittaa energiavarastoratkaisun Lidlille

Lehdistötiedote 11.10.2018

Merus Power ja elintarvikekaupan jättiläinen Lidl ovat tehneet sopimuksen energiavaraston toimittamisesta Lidlin uuden rakenteilla olevan jakelukeskuksen yhteyteen Järvenpäähän.

Toimitussopimukseen kuuluu MERUS ESS 2,6 MW:n energiavarastojärjestelmä, joka on suomalaista tehoelektroniikan ja ohjausjärjestelmäteknologian huippua. Energiavarastojärjestelmän verkkolaitteet ja ohjelmistot suunnitellaan ja valmistetaan Merus Powerin tehtaalla Nokialla, ja energiavarasto toimitetaan kokonaistoimituksena Järvenpäähän. Merus Powerin toimittaman energiavarastojärjestelmän erityispiirteenä ovat sen sähkön laatua parantavat toiminnallisuudet, joita voidaan hyödyntää jatkuva-aikaisesti energian varastoinnista ja purkamisesta riippumatta.

Lidlin uudesta jakelukeskuksesta kolmasosa on kylmätilaa. Jakelukeskuksen haasteena on hallita sisälämpötilaa luotettavasti ja energiatehokkaasti. Jakelukeskuksen energianhallintajärjestelmä hyödyntää sekä omien aurinkopaneelien tuottamaa uusiutuvaa aurinkoenergiaa että sähkömarkkinoilta ostettua energiaa. Merus Power toimittaa energiavaraston turvaamaan näiden energialähteiden tehokkaan ja keskeytymättömän yhteistoiminnan.

Merus Powerin energiavarastojärjestelmän ansiosta Lidlillä on mahdollisuus parantaa jakelukeskuksen energiatehokkuutta esim. rajoittamalla verkosta otettavaa huipputehoa, toimimalla aktiivisena yliaaltosuodattimena, reaaliaikaisena loistehokompensaattorina tai jännitteen säätäjänä. ”Kokemuksen kautta selviää kuinka ja miten Meruksen ESS-järjestelmän lukuisia ominaisuuksia voidaan hyödyntää kokonaisvaltaisesti” toteaa Kalle Hintikka, Lidlin projektipäällikkö.

Energiavaraston käytölle on kuitenkin jo suunnitelmia. ”Meruksen ESS energiavarastojärjestelmä osallistuu kantaverkon taajuusohjattuun käyttöreserviin, jossa toimimalla on mahdollista tehdä tuottoa. Käyttö yhdessä muiden järjestelmien kanssa kasvattaa energiatehokkuutta” Kalle Hintikka jatkaa.

”Megawattiluokan energiavarastojärjestelmän toimittaminen edistykselliseen uusiutuvaa energiaa hyödyntävään laitokseen on Merus Powerille maailmanluokan referenssi. Yhteistyö Lidlin kanssa on omiaan tukemaan Meruksen strategista kasvua kansainvälisillä energiavarastomarkkinoilla” kertoo Aki Leinonen, Merus Powerin myyntijohtaja.


Merus Power Dynamics Oy

Merus Power on nopeasti kasvava cleantech-yhtiö, jonka energiavarastoratkaisut, aktiiviset yliaaltosuodattimet ja SVC/STATCOM-ratkaisut säästävät energiaa, lisäävät uusiutuvan energian käyttöä, parantavat sähkön laatua ja prosessien tuottavuutta. Osakkeenomistajina ovat yksityishenkilöt ja sijoitusrahastot VNT Management ja Inventure Ky.  www.meruspower.com

Lisätietoja: Aki Leinonen, Myyntijohtaja- Merus Power Dynamics Oy, puh. 040 573 1250, aki.leinonen [at] meruspower.fi

Lidl

Lidl on yksi Euroopan suurimmista päivittäistavaraketjuista. Lidlin konseptin ydin on parhaan hinta-laatusuhteen tarjoaminen asiakkaille iloisesti palvellen. Suomessa viime vuosina vauhdikkaasti kasvaneessa organisaatiossa työskentelee 5200 henkilöä. 177 myymälän verkosto ulottuu Hangosta Sodankylään ja tavarantoimitukset myymälöihin hoidetaan Janakkalassa ja Laukaassa sijaitsevista jakelukeskuksista. Lisätietoa tuotteista, ajankohtaisista tarjouksista ja yrityksestä osoitteessa www.lidl.fi.

Lisätietoja: Lidl viestintä, media [at] lidl.fi, Tel: 09 2345 6400

Back to top

Contact us!